30 Mayıs 2016 Pazartesi

Pentel Smash Q1005 (metallıc red)

Merhaba,
Görüşmeyeli uzun zaman oldu ama bu post ile kendimi affettireceğimi düşünüyorum. Bu gün sizlere Pentel Smash versatil (mekanik uçlu) kalemi tanıtmaya çalışacağım.




Ben en çok mekanik uçlu kalem ile yazmayı seviyorum. Nedeni yazımın çok çirkin olması değil. Karar vermem her konuda uzun sürüyor ki bu yazarken de geçerli yazıp yazıp silmek en kolayı oluyor. Bu nedenle mekanik uçlu kalemlerim her zaman en kıymetlilerim olacaktır.
H&S Kırtasiyenin sahibi Yeliz hanımın hediyesi olan bu kalem son günlerde elimden hiç düşmüyor. Uzun süre istedikten sonra sahip olduğum şeylerin yeri ayrıdır benim için.




Türkiye'de sadece klasik siyah modelleri satılmakta olan bu kalemin siyah olan modelinden daha kalitesiz olduğu düşünülmekte. Safsata olduğunu düşünüyorum. Siyah olanı kullanma fırsatım oldu ama koleksiyonumda yer vermedim çünkü bana çok erkeksi geldi. Ne alaka dediğinizi duyar gibiyim ama öyle bir türlü ısınamadım. 




Tutuşu rahatlaştırmak amacıyla tutmaç kısmına dahil edilen silikonlar beni benden aldı. Uç kısmına doğru sivrileşen tasarımı tutmaçlardaki silikonlar sayesinde rahat tutuşlu bir bitiş sağlıyor. 




Kapağı ilk gördüğümde aklıma Lamy tükenmez kalem geldi. Severek kullanıyorum sırf kapağı için almıştım diyebilirim. :)) Kapağıyla bile çok dikkat çekici olduğunu düşünüyorum.
Klipsi diğer kalemlerine göre daha küçük olmuş ama çok sevimli ve kibar bir görüntü veriyor ve asıl işlevini de yerine getiriyor. Klipsi ve tutmaç kısmı mat bitişli ve uyum içinde. 
Satın almak isteyenler Türkiye'de sadece düz siyah rengi satılmakta. Yurt dışında bir çok sitede farklı renklerini bulabilirsiniz. 










1 yorum: