2 Nisan 2016 Cumartesi

Pentel Orenz

Merhaba, 
İşte geldim burdayım, yepyeni bir kalemle karşınızdayım. 
Son zamanlarda sık karşılaştığım bir durum yüzünden (birçok markanın sahte kalemlerinin ortalıkta dolaşması) güvenilir bir yer aramaktaydım. Kişisel instagram hesabımdan takip ettiğim H&S Kırtasiye bana çok uzak olduğu için gidemiyordum. Almak istediklerimin listesini tutup gözümü karartıp gittim ve sonuç ortada. :))




Sizlere Pentel markasına ait Orenz adlı mekanik uçlu kalemi tanıtmaya çalışacağım. Öncelikle şimdiye kadar aldığım hiç bir pentel kalem bu şekilde paketlenmemişti. Özenilmiş bir paketleme ben çok sevdim. 




İlerlemeli bir uç yapısına sahip olan Orenz çok hafif ve çok kullanışlı. İlk basımda kalemin metal ucu  ikinci basımda ise uç çıkıyor. Bir kere basarak bir sayfa yazabilirsiniz.  Özellikle sınavlarda yada hızlı yazmanız gerektiğinde tercihiniz olabileceğini düşünüyorum.




Mavi 0.7 mm
Siyah 0.5 mm
Sarı 0.3 mm
Beyaz 0.2 mm
Seçimimi sarıdan yana yaptım, uç kalınlığı hiç önemli değildi. Kullandığım uç ince oldu halde kırılma söz konusu olmadı. Kalem için uç seçimimi de Pentel'den yana kullandım. Başka bir yazıda uçlardan da bahsetmek isterim.  Tutmaç kısımda ki tırtıklar yazımı kolaylaştırmakta ve rahat bir bitiş bırakmakta. 




Orenz'in ince metal klipsi, klasik metal kapağı ve plastik hafif gövdesi günlük kullanıma uygun hale getirmekte ve görünümünü kusursuzlaştırmakta. 
Tükenmeden en az bir adet edinmenizi tavsiye ederim.

6 yorum:

  1. Merhabalar bu ürünü nerden temin edebilirim ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben H&S Kırtasiyeden aldım instagramdan iletişime geçebilirsiniz. Kadıköy Güvensanata da bakabilirsiniz ☺️☺️

      Sil
  2. Merhaba ürünü ne kadara aldınız

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Elif Hanım.. Kalemin ucu bittiğinde ne oluyor faber serisindeki gibi otomatik bir uç itme söz konusu mu yoksa kendimiz tekrar arkasına bakarak ucu kendimiz mi itiyoruz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, aynen dediğiniz gibi ilerlemeli bir uç yapısı var :)

      Sil
  4. merhaba elif hanım;
    ben de kalemi çok sevdim almak istiyorum, fakat yazı yazarken kalemin demir uç kısmı kağıda sürtüyor deniliyor. bu ne kadar dogrudur acaba?

    YanıtlaSil